Τοπικές Ειδήσεις

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

Γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου 1821, μια ακόμα μεγάλη ιστορική στιγμή στη μακραίωνη παρουσία μας εδώ, στην άκρη της Ευρώπης, μια ακόμη εποποιία μιας γενιάς Ελλήνων και Ελληνίδων που έκανε δυνατό αυτό που φάνταζε αδύνατο.

Η Παλιγγενεσία κατέστη δυνατή, γιατί οι ηρωικοί μας πρόγονοι πρόταξαν την ενότητα, την ομοψυχία, την ορθόδοξη πίστη στην Υπεραγία Θεοτόκο και την αγάπη τους για την ελευθερία και τον Ελληνισμό,

Η σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας, εδώ και διακόσια και πλέον χρόνια, περιέχει τα όνειρα, τις αγωνίες, τις επιτυχίες, αλλά και τις δυστοκίες, συλλογικές και ατομικές, ενός έθνους που διαφεντεύει αυτήν την γωνιά της Ευρώπης και που αφήνει το στίγμα του σε όλο τον κόσμο μέσα από την ψυχή των ομογενών μας.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ, έχοντας βαθιά στη συνείδησή μας τις αξίες και τις ιδέες που μας γαλούχησαν οι γονείς μας, τις μνήμες και τα διδάγματα των προηγούμενων γενεών, αλλά και τα όνειρα και τις προσδοκίες των νεότερων.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ, ειδικά στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα, στα Δωδεκάνησα μας, με τη γνώση ότι η χώρα μας θωρακίζεται, έτοιμη, ανά πάσα στιγμή, να αντιδράσει, αν ποτέ χρειαστεί, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας οι οποίοι έδωσαν και αυτοί κομβικές μάχες κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, για να ζούμε και να δημιουργούμε στον τόπο μας.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ, γιατί κρατάμε με ευλάβεια στις καρδιές μας την αγάπη για την Πατρίδα μας και το σθένος να αντιμετωπίσουμε κάθε σύγχρονη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο, την μακραίωνη παράδοση των προγόνων μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου